FILMAGENDA 5 JARIG JUBILEUM

Op 1, 2 en 3 november vieren wij ons 5-jarig jubileum en dat willen wij graag met u vieren! We bieden u dit weekend een speciaal programma aan met bijzondere titels voor maar € 5,- per film, inclusief een consumptie in de pauze! Tevens kunt u op zondag aansluiten voor een heerlijke lunch. Kijk voor het mooie aanbod in het programma hieronder.

Voor een filmavond moet u altijd via onze website reserveren om zeker te zijn van een plek. Uw reservering wordt via de mail bevestigd. Indien u na het reserveren onverhoopt verhinderd bent: stuur dan minimaal 1 dag voor de betreffende filmavond een mail naar info@filmhuisjoure.nl dan kan een andere filmliefhebber deze plaats innemen.

1 NOVEMBER 2019 – 19:00 UUR   //   ZAAL OPEN OM 18:30

The Broken Circle Breakdown

Vijf jaar geleden, in november 2014,  is Filmhuis Joure opgericht. De eerste film die werd vertoond was:  the broken Circle breakdown. Nu, 5 jaar later, starten we ons jubileumweekend op met dezelfde film.

Dit indrukwekkende Vlaams familiedrama vertelt over een intens liefdesverhaal, vol passie en muziek. Als Elise en Didier elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Ze zijn echter totaal verschillend. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bluegrass band. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en tegelijkertijd een naïeve romanticus. Zij is de nuchterheid zelve. Wanneer dochter Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar het lot slaat toe als Maybelle ernstig ziek wordt. Kan een relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je op het belangrijkste moment dan toch in de steek? Een liefdesverhaal over hoe liefde het noodlot overwint en soms ook niet.

1 NOVEMBER 2019 – 22:00 UUR   //   ZAAL OPEN OM 21:30

Greenbook

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

2 NOVEMBER 2019 – 19:00 UUR   //   ZAAL OPEN OM 18:30

A Star Is Born – UITVERKOCHT

In A Star Is Born schitteren viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper Oscar- genomineerde® superster Lady Gaga. Het is haar eerste hoofdrol in een grote speelfilm en Cooper maakt niet alleen zijn debuut als regisseur, maar blijkt ook nog eens goed te kunnen zingen.

In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Bradley Cooper de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt – en wordt verliefd op – de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in haar schaduw komt te staan.

‘Shallow’ uit ‘A Star Is Born’ won de Oscar voor het beste originele nummer!

2 NOVEMBER 2019 – 22:00 UUR   //   ZAAL OPEN OM 21:30

Journal 64

Het langverwachte vierde deel uit de Serie Q-reeks van succesauteur Jussi Adler-Olsen! Na De vrouw in de kooi, De fazantenmoordenaars en De noodkreet in de fles is er nu The Purity of Vengeance – Journal 64.

Terwijl Carl Mørck persoonlijke problemen ervaart met betrekking tot een moordzaak, zorgt een geweldpleging in Kopenhagen ervoor dat zijn koppige assistente Rose gaat graven in de dossiers van de prostituee Rita Nielsen – een map uit een stapel van in de ijskast gezette zaken in de kelder van het hoofdbureau van de politie. Wanneer Carl en Assad worden gedwongen de zaak op zich te nemen, komen verdachte aanwijzingen boven water die leiden naar een geïsoleerd eiland waar de regering vroeger vrouwen van lichte zeden naartoe deporteerde en aan hun lot overliet. Voor sommigen betekende dit eindeloos machtsmisbruik, voor anderen was het de hel op aarde. Al snel zijn Carl en zijn collegas weer betrokken in een actievol drama.

3 NOVEMBER 2019 – 10:30 UUR   //   ZAAL OPEN OM 10:00 UUR

Wad

Wad, overleven op de grens van water en land’ is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed. Deze film wordt ingeleid door cameraman Ruurd Jelle van der Leij.

Na afloop kunt u genieten van een heerlijke lunch! Deze dient u apart te reserveren.

3 NOVEMBER 2019 – NA AFLOOP VAN DE FILM

Lunch – VOLGEBOEKT

Aansluitend op de film “Wad” op 3 november kunt u gebruik maken van een luxe lunch.
De lunch bestaat uit een heerlijke kop soep, een vers belegd broodje naar keuze en een drankje.