Achtergrond

Stichting Filmhuis Joure, opgericht in het najaar van 2014, is gevestigd in Museum Joure/VVV kantoor Joure (tijdelijk in ’t Haske Joure). Filmhuis Joure draait geheel op vrijwilligers. Deze vrijwilligers bemensen de kassa, verzorgen het horeca gedeelte, de techniek en zijn gastvrouw/gastheer. Daarnaast wordt iedere filmavond door een vrijwilliger ingeleid met korte introductie over de desbetreffende film. Er wordt bijvoorbeeld aanvullende informatie over de film, de regisseur, de  acteurs of over de filmmuziek gegeven.

Nieuwsbrief

Om onze belangstellenden op de hoogte te houden van de filmagenda en ander nieuws omtrent het Filmhuis, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief. Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op onderstaande button en schrijf u in!

Filmaanbod

Per maand worden er 2 films vertoond:  1 film op een woensdagavond en 1 film op een donderdagavond. In de maanden juni, juli en augustus is het filmhuis gesloten. De films die vertoond worden zijn veelal recente films, variërend van comedy, thriller(s), documentaire tot drama. De zaal gaat open om 19.15 uur en de film start om 19.45 uur.

Museumcafe

Voorafgaand, tijdens en na de film kunt u terecht in het museumcafé, om gezellig wat te drinken of om nog even na te praten over de film. Het café is gevestigd in de prachtige woonkamers van de familie De Jong, de voormalige eigenaren van Douwe Egberts. In de zomer kan gebruik worden gemaakt van het terras in de tuin, waar een grote kastanjeboom als natuurlijke parasol dient. 

Het museumcafé is geopend vanaf 19.15 uur, tot een uur na afloop van de film. Ook tijdens de pauzes is het café geopend voor een kopje koffie, thee, cappuccino of fris.Let op, wanneer u een drankje bestelt, dan dient u dit contant te betalen.

Inlogcode filmagenda

Volgens de Nederlandse Auteurswet is voor vertoning van filmwerken, zoals videofilms en televisieprogramma’s auteursrechtelijke toestemming vereist. Dit geldt niet alleen voor het vertonen maar ook voor het publiekelijk bekend maken van te vertonen films. Onze vergunning staat toe dat wij u slechts via een inlogcode kunnen laten zien welke films we gaan draaien. Wilt u dus onze agenda bekijken? Vraag dan een inlogcode aan!

Sponsors

Sponsoring

Hier vindt u de sponsors van Stichting Filmhuis Joure. Wilt u het filmhuis ook sponsoren? Neem dan contact met ons op!

LDPro

LDPro adviseert u graag in een bij u passende audiovisuele oplossing.

Hierbij kunt u denken aan het luisteren van uw favoriete muziek, tonen van film, foto- of videomateriaal maar ook bedrijfsmatige presentaties op groot beeld geprojecteerd.

LDPro speelt in op de vraag van de klant en komt met een passende oplossing.

Museum Joure

In Museum Joure zijn werkplaatsen van drukkers, koffiebrander, klokkenmaker, koperslager, theepakker en zilversmid. Op een dag zeiden de vaklui tegen elkaar: “Wat ons verbind is de passie en liefde voor ons vak”. Dit ervaren de bezoekers. Elke donderdag wordt er gewerkt in de drukkerij. Tijdens het museumweekend en elke donderdagmiddag in juli en augustus demonstreren ook de vaklui in de andere werkplaatsen hun vakmanschap.